Pogoji poslovanjaIzjava o zasebnostiPravila nagradne igreUporabni člankiMustadPašna opremaO podjetjuKontakt
Kategorije

Več
Poleg izdelkov v naši spletni trgovini, lahko pri nas naročite tudi katerikoli izdelek s spletnih strani HKM, EKKIA ali HORIZONT, samo po telefonu ali e-pošti nam javite kode željenih izdelkov.


Facebook
Mustad
POMEMBNO OBVESTILO!

Zaradi napake na spletni strani do nadaljnjega sprejemamo naročila le po telefonu ali elektronski pošti.

Trgovina Maribor: 051 620 324 ali infomb@signaldoo.si

Brzda - povezava med vami in vašim konjem
Lokacija: Bližnjica do domače strani /Brzde/Brzda - povezava med vami in vašim konjem
Brzda - povezava med vami in vašim konjem

Cena: 0,00 €
Podatki o izdelku
Brzda je povezava, ki prenaša jahačeve ukaze preko njegove roke na konja skozi zelo občutljivo in dovzetno točko - gobec. Da si zagotovite konjevo dobro poslušnost vaših dejstev, morate biti pozorni na sledeče:

1. Zdravje konjevega gobca: ustni del brzde ne sme biti poškodovan; pri preraščenih in poškodovanih zobeh naj veterinar oskrbi konjeva usta; oblika neba v gobcu bo mogoče omejevala uporabo brzd z visokim lokom
2. Izberite primerno brzdo: glede na nivo znanja in dresure ter gibčnost in razvitost muskulature konja mu izberite primerno brzdo. Ne zahtevajte več, kot zmore! Cele brzde so strožje od lomljenih in tanjši ustni del je strožji od debelejšega.
3. Brzdo uporabljajte preudarno z občutkom: ali imate pravilno akcijo rok in skladnost dejanj glede na pričakovan rezultatč Izbrati morate pravilno obliko - preozka brzda ščipa ustnice in jih lahko poškoduje, preširoka ne bo več natančna. Pravilno nameščena brzda na uzdi mora povzročiti dve gubi na konjevih ustnicah.

MATERIALI BRZD:
- NIKLJANE: na splošno nizka kvaliteta brzd, ker rjavijo, vendar rja včasih deluje sproščujoče
- NERJAVEčE JEKLO (S.S.): inox; narejene iz visoko kvalitetnega (najboljšega) 18 krom nerjavečega jekla, obdelanega z "Lost wax system", ki zagotavlja popolno gladkost in dovršenost, nasprotno od peskanja, ki povzroči deformacijo; večina brzd je testiranih, saj edino kvaliteta zagotavlja varnost.
- BAKER: deluje sproščujoče zaradi sproščanja ionov in s tem povečuje slinjenje (mehčanje gobca)
- NEMŠKO SREBRO: oblika zmesi, ki vsebuje visok odstotek bakra za povečano slinjenje, kar pomaga, da se konjev gobec ne izsuši; deluje sproščujoče
- CYPRIUM-90: visoka tehnologija omogoča zmes, ki vsebuje 86-90% delež bakra (cenjen pri konjih in izboljša kontakt med jahačevo roko in konjskim gobcem na podlagi povečanega slinjenja), 8-12% delež aluminija in 3% delež železa; garantirano ne vsebujejo niklja in cinka. Imajo toplejši občutek in so bolj priljubljene od tistih iz inoxa. Imajo velik pečat odpornosti in veljajo za brzde najboljše kvalitete.
- MEDENINA: imajo samo estetski pomen za kombiniranje z rumenimi zaponkami na uzdi in vajetih
- FLEXI: visoko kvaliteten sintetičen material, ki ima rahel okus po jabolku in je prijeten za gobec
- GUMA: omogoča čvrst kontakt pri konjih, ki ne prenesejo jekla oziroma so nanj alergični. Pri lomljenih brzdah enak učinek kot pri jeklenih, vendar blažji. Pri celih in negibljivih (kovina, oblečena v gumo) dosežete velik naslon na brzdo, kar lahko povzroči "puljenje". Pri celih in mehkih (ustni del samo iz gume) dosežete blažji, vendar čvrst kontakt, kar je posebej uporabno pri mladih konjih z občutljivim gobcem.
- NATHE (RESIN): narejena iz visoko kvalitetne plastike posebne oblike, omogoča prijeten stik s konjem, ki slabo prenaša brzdo. Uporabna pri konjih z občutljivim gobcem, ki ne prenesejo stika z jeklom. Ni možnosti alergij.
- MODRO JEKLO: dodatno obdelan (moder) del nerjavečega jekla, ki ne vsebuje več niklja, je popolnoma nestrupen in primeren za alergične konje. To naravno jeklo rjavi in s tem povečuje možnost slinjenja. Brzde, oblečene v gumo ali "resin", se lahko poškodujejo v 5-ih minutah, dveh letih ali nikoli. To je odvisno od konja ter njegovih zob in ni izvor slabega materiala, saj je le-ta natančno izbran in ljubezniv do gobca.

Bodite prvi, ki bo ocenil ta izdelek!


Koda: informacije
Tega izdelka trenutno ni na zalogi. Za naročilo se obrnite na naše prodajalce.
Jezik
Pozdravljeni, GOST
Vaš nakup
Trenutno prazno.
0Naročeno:
0,00 €Skupaj:
Vizitka

Trgovina Clair Zbilje
Zbilje 4H
1215 Medvode
Tel.: +386 (0)1 36 15 145
GSM: +386 (0)41 689 980
info@signaldoo.si

PON. - PET.: 8:00 - 18:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
Ob nedeljah zaprto.

Trgovina Clair Maribor
Dupleška c. 239
2000 Maribor
Tel.: +386 (0)2 46 18 162
GSM: +386 (0)51 620 324
infomb@signaldoo.si

PON. - PET.: 8:00 - 18:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
Ob nedeljah zaprto.


Trgovina Novi Sad
Alberta Ajnštajna 2
21000 Novi Sad
Srbija
Tel.: +381 (0)6 448 924 52
clair@eunet.rs

Radno vreme:
PON. - PET.: 9:00 - 17:00
SUBOTOM: 9:00 - 12:00
Nedeljom zatvoreno.

Video vodiči
Kako pravilno osedlati konja - angleški stil
Kako pravilno osedlati konja - western stil
Postavljanje trajne ograje z "Easy Post" sistemom
Horizont GPS in SMS varovanje električne ograjeOgled vseh videov
Naše novice
Naročite se na naše novice:
E-pošta:

Powered by CubeCart